Home About Travel Diary PR News Cerpen Bloglist

Wednesday, 27 April 2016

#Ayamtosarawak : P A R T 2 ( Bandar kuching )





Assalamualaikum and Hai Geng !

Welcome to Kuching City yey !!!! Since kiterang memang menginap di Samarahan. Sepanjang 2 minggu duduk Sarawak ni 2,3 kali gak ahh kami g Kuching City ni. Aku nak cerita banyak pun tak reti. maklumla lupa habis aih hahah.

Dari Kota Samarahan ke Kuching City kalau naik bas dalam RM 3.00 /pax. 10A kot nama bas tu. Dun worry orang Sarawak ni ramah-ramah kot. serius tak tipu !

Apa yang ada dekat Kuching City ni ? :

1) Water Front




Deretan kedai ni nampak mcm usangkan. Buah tangan untuk dibawa balik ke semenanjung semua ada dkt sini. >< Rambang mata weh !


Tu banggunan parlimen



Cubaan nak selfie dengan banggunan selfie tapi banggunan tak nampak ! HAHAH



Korang boleh try jugak naik cruise ni dia bawak pusing2 sungai tu . Harga tak sure sebab tak naik. hihi



Jangan risau sesat ke apa sebab ada management office dkt depan Waterfront tu





Nampak mcm church kan ? Wehh ni restaurant hahah tak rasanya non-halal



penat2 jenjalan tu boleh la makan2 dkt sini. Dia jual makan ringan2 mcm cucur and rojak ayam ! Emm dap 

     

Ni banggunan Brooke apantah. masa kiterang pegi tu dia tutup. so tak boleh masuk 





Kalau naik sampan ni only 40 Cent kalau tak salah. Tapi after 7.00 malam dia harga dia RM 1.00



Yeyy naik sampann


Ni dari that side. Means kalau naik bas tadi korang akan berada di sebelah sana. Yang bangunan tu hotel sebenanrnya. nice gila tepi sungai kan



Ais krim Apong ! RM 2.50 



Dekat sini korang boleh dapat Mee Kolok ! Kalau pegi wajib try ! Sungguh wajib


Korang jangan risau semua yang korang cari ada dkt sini. Masjid, Shopping mall, hotel mcD, KFC , 7e. hape lagi ? ATM . ada jangan risau. 

Sebenarnya banyak lagi dekt sini. Tapi since gambaq yang ni ja hado. hahaha yang ni jelah yang aku ingat *my bad

Korang boleh jugak baca part 1 kalau nak 





3 comments:

  1. belum sampai lagi di sarawak...insyaallah satu hari nanti

    ReplyDelete

Komen la mana tau kita boleh jadi kawan ? Jangan malu jangan segan tinggalkan URL Blog anda untuk Ain balas kunjungan yaaaaaa ❤