Home About Travel Diary PR News Cerpen Bloglist

Friday, 20 May 2016

#Ayamstosarawak : PART 5 ( Jong Crocodile )


Welcome to Jong Crocodile !


Assalamualaikum and Hai geng !
Yuhuuuuu kalini hakak bawak korang ke Jong Crocodile pulak. Sarawak kot! Dah sah2 la terkenal dengan BUAYA ! Niat dari semenanjung memang nak tengok Bujang Senang je sebenanrnya. huhu.

Harga untuk seorang dewasa RM 20.00 .Tanya dekat counter tu student price takdek ke ? Takdek katanya. cedihh. Tapi Bujang Senang punya pasal kan redah jelah !

Masa mula2 masuk tu mcm Whatt ?? Kata crocodile. Mana buayanya ? T.T
Sebab kiterang jumpa ....



Kambing, 2 ekor. Lepastu



Ulor yang tengah tidur




Burung merak yang tengah megah tunjuk corak dia
dan lain2 mcm kura2, labi2 , rabbit. Hahahha kelakar kan ?
Lepastu kiterag jalan lagi jumpa satu pintu ni. Ohhhh ni la syurga buaya 


jalan dan jalan


eh ada orang. huhu . Hai Ili, dari belakang


Haaaaa jumpa pun. Eh mana ekor dia ? Comel gila buaya takdak ekor. Oh ni memang spesis dia.
Lupa dah nama dia. Cowryy


Tengok tu anak2 dia. Ya Allah geram gila. rasa nak ramas2. haha. Tapi busuk T_T sebab dorang makan ayam. ( Baca : kepala ayam mentah )



tempat ni luuuuuasss gila ! serius. korang akan jumpa banyak lubuk2 ( baca : kolam ) buaya dan buaya semestinyaa. Dari anak sampai ke mak bapak semua dorang asingkan. Air dia pun sangat kotor. Sampai berhijau lumut lah!. Sape je rajin nak bersihkan kan ? Dia ngap ko baru tau. hahaah



Oh dia ada jugak pertunjukkan bagi buaya makan. Nanti dekat kaunter tu dia cakap la pukul sekian2 ada show. gituuuuu. Tengok tu dorang macam tau2 je waktu sekian2 ada bagi makan.



Sebenarnya visitors pun boleh bagi makan dekt buaya tu. kiterang je taktau. Dah balik baru ayah hanna cakap. huhu. RM 10.00 kalau tak silap.



Kesian jugak sebenarnya tengok cara dorang makan. Sebab kena lompat2 T_T sape je tak marah makanan dipermainkan. Tapi dah nama pun show. Pahal emo sgt hang ni Ain. huhuhu. Ampun


Besar kan T_T no wonder la manusia pun boleh dia telan



Rejekiiiiiii. Jerit sang buaya



Rasakan gigitanku!!!!!!

Ya Allah kalau nak dengar bunyi mcm mana dia ketap gigi dia tu boleh scroll insta aku ( Boleh baca sini ). Seram weh ! Macam bunyi kompang kena palu. Ko bayangkan dia ketap badan ko T_T


Lepastu korang akan dibawa pulak tengok ikan makan. Ikan dia besar-besar weh! Seram tgok. 
Aku fokus dekt budak dua orang ni ja. Pandai gila dia cakap. rasa nak cubit2 hahahahaha

Conclusion, Nothing yang menarik dekt sini selain dpt tengok buaya makan jelah. Tang tu je mcm excited kejap. hehehe. Dah la Bujang Senang sangkar dia kosong T_T yang ada bujang seman je. Lahaiiiii. So untuk RM 20.00 tu mcm tak berbaloi la sebenarnya. Tapi alang2 dah sampai why not kan tgok buaya dengan dua bijik mata sendiri ?

Baca yang ni jugak 




2 comments:

  1. huhuhuhu..rasa macam blom pernah lagi ke sini...lagi2 sang lagenda bujang senang tu...memang tak pernah tgok dgn mata sendiri lagi...mesti dia lagi besar dari buaya yg biasa ni kan?

    ReplyDelete

Komen la mana tau kita boleh jadi kawan ? Jangan malu jangan segan tinggalkan URL Blog anda untuk Ain balas kunjungan yaaaaaa ❤