Home About Travel Diary PR News Cerpen Bloglist

Thursday, 1 September 2016

Farewell Trip - PENANG, MALAYSIA



Assalamalaikum and hi geng!

Dari dibiaqkan blog berhabuk kembali ayuhlah kita belajaq buat throwback sikit. Hehe.
Pada yang tak tau atau festime disini, Sebelum ni aku ( Sila ganti ikut keselesaan anda seperti Ain, Athirah, Adik, Saya, Angah atau sayang eh? hahahaha ) seorang pekerja yang sgt berdedikasi puih sudah la hang ain baik diam HAHAHAHA. Tapi 27 ogos haritu hari terakhir kerja since dapat sambung belajaq. Alhamdulillah. Kononnya untuk sambut berenti aku kerja ( macam menghalau sgt haha ) dan staff lain pun perlukan rehat untuk seronok-seronok kitaorang decide pergi bercuti even sehari. Lepas dua tiga kali meeting so kami decided pergi PENANG ! yeyyyyyy...

So 27/08/206, sabtu janji pukul 7.30 nak gerak pergi penang. Since perjalanan Taiping ke Penang about 1 jam setengah ja tak jauh pun ^^. Tapi bagi mmebuktikan yang kami semua melayu perjalanan bermula pada 9.30 pagi disebabkan ada hal yg tak dpt dielak....Wow 2 jam weh hahahaha. 

Here we go.......



Jadi kami decide untuk naik Ferry sebab yah pergi penang ni memang wajib lah naik ferry kan. Tak penang lah klau tak naik ferry. hehehe. Oh ya kami pergi naik van company ^^ 


Ada hashtag tau. Kerlassss


Here some of view atas ferry tu. 

Sebab sampai pun dah dekat tengah hari, masing-masing dah laapq kami pegi bekelah dkt pantai depan Queensbay tu. Ya tak logikkan tenagh hari rembang bekelah situ Tapi hei ada tmpat teduh kot 



Jadi kenalkan ni Abang Ambia. Dari practical sampai kerja tak jemu bagi nasihat. Still single and available. Ye tengah mncari. Ada yang berminat leave your comment below hehe







Tak ini bukan pasangan office. Sebelah tu cousin saya :)



Hi ni shahrul. Staff paling muda. Baru habis spm. hahaha. Jangan pandang rendah dkt dia sebab dia kerja tiptop. K shahrul nnti gaji devide 2 huhu

After kenyang makan, Kami terus pergi Penang Trick Art Museum! Yey finally! hahaha. Masa study penang haritu nak pergi sini termasuk museum art lain. cedih :')



Tak tau harga berapa sebab company yang belanja. heheh rasanya Adult RM 15 kot. KOT tak sure.



Nadia, Ain dan Ain hekhek



Kenalkan student practical. Bestfriend tau duaorang ni.
Ain dan Fatin



Dari kiri, berdiri : Abg Zam, Abg Fudhail, Abg Ambia , Mommy, Ain, Ain , Fatin
Dari kiri, Duduk : Sharul , Ady ( practical)



Nak berenti punya pasai keluaq habis perangai tak cover dah. hahaha



Dakna and the wonderland? hahaha cis



Serius pening masuk dalam ni. Ehh



Tapi hei still boleh senyum kot hokhok

Lepastu kita terus shoot pegi Batu Ferigghi. Sampai sana dah dkt pukul 4 rasanya. Makan solat apa semua lpastu lepak laut kejap.. Tetiba ada suprise :')


Tak tu bukan muka menangis :') Senyum terkejut? hahahaha Thankyou Abg Ambia. Terharu kita. Cuba teka kita dapat apa? Fikir dulu okay? nnti last kita bagitau. hehe


Terima kasih semua. Setiapa layanan yang hampa bagi sebelum ni kami hargai sangat. Cik Ain doakan syarikat terus maju dan gaji hampa naik. hahaha



And yeah. Jumpa lagi ( Lap ayaq mata )

Lepastu kami pegi Gurney Plaza and balik tu singgah parit buntaq makan Char Kuew Tiau. Guys famous tau. Sedap murah and puas hati! Kena cuba. Gaabq takdak sebab tak pikir aa dah masa tu. Around 10 malam jugk la baru sampai rumah. hehe
.
.
.
.
.
.



and the other staff is Kak Ayu! Kak Ayu tak dpt join atas sebab tertentu . Nasib gambaq last day practical haritu ada lagi. hehehe maceh kakyu ada dgn kami dari satu kampus tapi tak kenai langsung sampai practical sampai bekrja pun sekali. Sayang Ayu.




Terima kasih :)


Okay dah tau apa yang ada dalam bungkusan tu ? dah ready ?

PERIUK NASI ELETRIK PENSONIC 

Takdak sapa pun yg betoi kan? Hahahaha unexpected betul Abg ambia ni. 

p/s Tu hadiah farewell ka hadiah kahwin? Hahahaha. Okay ni ja dulu untuk entry kenangan. 

- Baca tanda sayang, Jenguk tanda rindu -